De bouwfase van een project kan 15% korter!

LEAN bestaat uit een verzameling van methoden die zijn gericht op het verbeteren van winstgevendheid door het elimineren van verspillingen. LEAN bouwen: een efficiënte materiaalstroom en aanleverdosering naar de bouwplaats. Door in de beginfase te focussen op prefab, faalkosten en co-creatie en zo vroeg mogelijk de toeleveranciers in het proces te betrekken, is de invloed op de kosten in het bouwproces het grootst.

Een kijkje achter de schermen tijdens de bouw van ‘De Rotterdam’

“We werkten samen met Rexel aan het grootste gebouw van Nederland:
De Rotterdam. Dat beviel zo goed dat we Rexel opnieuw hebben ingeschakeld bij de grootschalige verbouwing van ons nieuwe hoofdkantoor.”

Kees Luijk | Senior projectmanager Croonwolter&dros

 

Het liep op rolletjes in Rotterdam

Materiaal dat per bouwdeel, zone of verdieping aangeleverd werd, kon eenvoudig in de directe buurt van de monteur of monteurs geplaatst worden. Het materiaal is rollend en dus eenvoudig van werkplek naar werkplek mee te nemen.

Een fulltime vraagbaak die aanwezig was op de bouwplaats

Bouwplaatslogistiek is een complete ontzorging van het logistieke proces door een of meerdere Rexel medewerker(s) fulltime op het project te plaatsen. Deze logistieke medewerkers hebben materiaalkennis en zijn fysiek aanwezig op de bouwlocatie. De logistiek uitvoerder van Rexel regelt alle logistieke stromen en kan, indien gewenst bij het inkoopproces assisteren. Hij verzorgt de Just in Time, Just in Place leveringen en bevoorrading van de monteurs. Controle en advies in ieder opzicht. Zo reduceert u de faalkosten en worden resultaten geoptimaliseerd.

Materialen worden voor transport omverpakt per bouwdeel, zone of verdieping

Materialen, bestaande uit bijvoorbeeld armaturen en kabeldraagsystemen, worden omverpakt per bouwdeel, zone of verdieping. Op een vooraf afgesproken tijdstip en op een vooraf afgesproken plek levert Rexel het materiaal. Uiteraard zorgt Rexel ervoor dat alles omverpakt is in veilig hijsbare pakketten. Indien gewenst verzorgen wij ook het interne transport naar de juiste locatie in het gebouw. Net als bij Kitting worden de pakketten gecodeerd op basis van uw specificaties.

Alles bij elkaar verzameld om snel aan de slag te kunnen

Rexel verzamelt het kleinmateriaal en verpakt dit naar exact de benodigde hoeveelheid voor een specifieke zone, ruimte of gebouw. De kitting-pakketten worden gecodeerd op basis van uw opgave. De ideale combinatie is de aflevering van het pakket, de kitt en Just in Time en Just in Place. Eenvoudiger voorraadbeheer, minder loopuren, minder afval, geen onnodige opslag en faalkostenreductie.

Logistieke nachtmerrie?
Niet met deze diensten van Rexel.

Om de bouw van ‘De Rotterdam’, maar ook úw project geen onnodige vertraging op te laten lopen heeft Rexel een scala aan logistieke diensten ontwikkeld.

Containerservice

Rexel levert volgens afspraak op een bepaald dagdeel een mataeriaalcontainer, compleet aangepast naar de wensen van de klant. Zo kan de container worden voorzien van verlichting en metalen stellingen die worden gevuld en voorzien van barcodes. Een project barcodeboek biedt vervolgens overzicht en bestelgemak.

BIM PLug in

De BIM Plug In koppelt het brede elektrotechnische assortiment van Rexel aan Revit. Hiermee is het mogelijk om de Rexel artikelnummers, voorraadinformatie en brutoprijs in het BIM model te importeren. Hiermee kan er vanuit de tekening besteld worden, is alle relevante productinformatie makkelijk benaderbaar en kan de klant realtime zien wat de voorraadstatus is.

Vendor Managed Inventory (VMI)

Producten met een zeer kleine orderwaarde maar die wel noodzakelijk zijn voor de bedrijfsvoering belasten de balans en werkprocessen van een project. Om voorraadmanagement slim en kostenefficiënt te organiseren, biedt Rexel Vendor Managed Inventory (VMI). Minder logistieke handelingen, minder factuurkosten en minder orderkosten.

24-uursdienst

Met de 24-uursservice van Rexel kunt u ook buiten kantooruren een beroep doen op de logistieke services:

  • Op werkdagen na 17.00 uur en tot 08.00 uur.
  • Gedurende het gehele weekend de gehele dag.
  • Op feestdagen (de gehele dag). Servicenummer: 06 270 180 48

E-Business oplossingen

  • 24/7 bereikbaar
  • Webshop
  • ICM koppelingen
  • EDI-koppelingen
  • Open Catalogue Interface (OCI)
  • Rexel app

10/​16 Vandaag geleverd

Met de 10/16 service van Rexel kunt u uw benodigde materialen, wanneer voor 10:00 uur besteld, voor 16:00 uur geleverd krijgen vanuit het centrale distributiecentrum.

Ook LEAN bouwen met Rexel?
Peter Lussenburg vertelt hoe het werkt.

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

“Elk project is anders, maar door met de klant mee te denken en ons flexibel op te stellen, kunnen we logistiek maatwerk leveren”

Peter Lussenburg | Logistiek concept coördinator Rexel